Community Specialist

Observera att tjänsten nu är tillsatt!
Är du intresserad av att arbeta/volontärarbeta med oss? Hör av dig till gabriella@effektivaltruism.org!

Jobba med oss! Vi letar just nu efter en Community Specialist på deltid vars arbete kommer gå ut på att ansvara för och ytterligare expandera vårt snabbt växande community i Sverige. Tjänsten är en visstidsanställning om 3 månader, vilken eventuellt kan leda till förlängning. Då tjänsten är på deltid kombineras den med fördel med andra åtaganden, exempelvis studier eller annat deltidsarbete. Vi tror att du brinner för effektiv altruism och är någon som är social, ansvarstagande och duktig på att hålla många bollar i luften.

Om Effektiv Altruism Sverige

Effektiv Altruism Sverige är den svenska organisationen inom den globala effektiv altruism-rörelsen. Vi vill att mer resurser läggs på att förbättra världen och att dessa resurser används på bästa sätt: för att förbättra världen så mycket som möjligt. Detta göra vi genom att hjälpa människor och organisationer identifiera hur de kan bidra till att förbättra världen så mycket som möjligt - utifrån forskning och etablerade metoder - och sedan att agera på denna kunskap.

Rörelsens främsta värde är vårt community av kapabla människor som vill använda sina resurser - donationer och karriär - för att bidra till en bättre värld. Inom community-building ämnar vi skapa ett community med människor med stark motivation att förbättra världen och djup kunskap om hur man gör detta på bästa sätt.

Vill du veta mer om effektiv altruism, ta en titt på denna video eller läs denna text. Våra tankar kring community building är starkt inspirerade av Centre for Effective Altruisms strategi. Läs mer om denna här.

Om rollen

Vi letar efter någon som kan komplettera vår nuvarande organisation genom att axla ansvaret för vårt community, med möjlighet att även stötta det nationella kansliet inom andra fokusområden.

Du kommer att bli en del av ett mindre team, bestående vår heltidsanställda generalsekreterare, styrelsen och våra aktiva volontärer.

Rekryteringskriterier

Uppfyllnad av följande kriterier anser vi är viktigast:

  • En god förståelse och starkt engagemang för effektiv altruism. Kandidaten bör vara väl motiverad att använda sin karriär för att förbättra världen så mycket som möjligt.

  • Du kan driva projekt och ansvara för evenemang, och kan/vill lära dig att bygga ett community

  • Organiserad, med förmåga att driva flera projekt samtidigt och arbeta i team. Kan arbeta självständigt och lösningsorienterat, med stort ägarskap.

  • Kunna kommunicera väl både i text och i tal på svenska samt engelska, särskilt gällande effektiv altruism

  • Passar in i Effektiv Altruism Sveriges entreprenöriella kultur

  • Uppvisar epistemiska dygder, t ex förmåga att resonera och diskutera på ett konstruktivt sätt

Uppfyllnad av dessa kriterier är meriterande:

  • Erfarenhet och god förmåga att organisera och hålla i events

  • Kandidaten skulle med fördel utvecklas till en av våra karriärscoacher. Intresse och/eller erfarenhet av ledarskap eller mentorskap är därmed meriterande.

Övrig information

Anställningen är en visstidsanställning på 3 månader på deltid. Exakt arbetsomfattning beslutas i samråd med den anställde, men vi tror att 8h till 24h i veckan är realistiskt. Vi har valt visstidsanställningen samt den mindre arbetsomfattningen för att skapa möjlighet att undersöka den anställdes matchning med organisationens behov framöver.

Lönen kommer att sättas i samråd med den anställde bland annat i relation till deras tidigare erfarenhet. Vi kommer dock insistera på att betala över Stockholms medianlön, justerat för arbetstid.

Effektiv Altruism Sverige har sitt säte i Stockholm och har plats på Norrsken House på Birger Jarlsgatan 57C. Den anställde bör arbeta på samma plats.

Vi är en liten och flexibel organisation. Detta innebär att rollen med stor sannolikhet kan anpassas efter kandidaten, både vad gäller kandidatens plats i organisationsschemat och ansvarsområden.

De kriterier som anges ovan ger oss indikation på vilken kandidat som passar bäst. Du är mer än välkommen att söka även om du inte uppfyller alla krav. Är du osäker på om du ska söka, hör av dig till oss!


Då Effektiv Altruism Sverige finansieras av medel från Centre for Effective Altruism, så kommer CEA att vara med i rekryteringsbeslutet.

Ansökan

Ansök genom att fylla i detta formulär. Har du några som helst frågor kring rekryteringen, tveka inte att kontakta Gabriella på gabriella@effektivaltruism.org. Då Centre for Effective Altruism kommer att vara delaktiga i rekryteringsbeslutet önskar vi att ansökan skickas in på engelska.

Rekryteringen sker löpande. Ansök senast 4e oktober.