Head of Community & Head of Operations

Totalt avser EA Sverige att rekrytera motsvarande en heltidstjänst. Detta kan ske genom anställning av en heltidsanställd eller två deltidsanställda. Beslut kring huruvida en eller två personer rekryteras kommer att bero på de kandidater som söker. Här finner du annonsen för heltidstjänsten som Vice-generalsekreterare.

Summer Retreat Dinner.jpg
 
 
 

Vår organisation och community växer, därför söker vi personal till vårt kansli i Stockholm. Vi söker dig som vill hjälpa Effektiv Altruism Sverige fortsätta expandera och vara en viktig del i vår fortsatta utveckling, bland annat genom vårt community building- samt organisatoriska arbete.   

Vi letar just nu efter två personer som kan arbeta deltid med att ansvara för viktiga funktioner för vårt snabbt växande community i Sverige, framförallt vårt community building arbete, kommunikation och administrativa arbete. Vi är en mindre organisation och kommer därmed att anpassa rollen utifrån kandidaten, med möjlighet att få fler ansvarsområden.  

Är du osäker på om du passar för dessa roller eller vill hitta andra sätt att engagera dig? Välkommen att skicka in en ansökan ändå, alternativt hör av dig till oss direkt!

Om Effektiv Altruism Sverige

Effektiv Altruism Sverige är den svenska organisationen inom den globala effektiv altruism-rörelsen. Vi verkar för att fler ska känna till och använda effektiv altruisms idéer och verktyg för att öka sin positiva påverkan på världen. Detta göra vi genom att hjälpa människor och organisationer identifiera hur de kan bidra till att förbättra världen så mycket som möjligt - utifrån forskning och etablerade metoder - och sedan att agera på denna kunskap.

Vårt nuvarande arbete har för närvarande två fokusområden: community-building och projekt. Inom community-building ämnar vi skapa ett community med människor med stark motivation att förbättra världen och djup kunskap om hur man gör detta på bästa sätt. Vi erbjuder även rådgivning och inspiration för företag, organisationer och institutioner om hur man bäst kan använda sina resurser för att åstadkomma så mycket världsförbättring som möjligt. Vi driver projektet Projekt Framtid, ett initiativ för att öka långsiktigheten inom svensk politik, bla genom etableringen av ett tvärpolitiskt nätverk för framtida generationer i Riksdagen. Vi samordnar även ett entreprenörsnätverk samt 7 lokala effektiv altruism-grupper runt om i landet.

Effektiv Altruism Sveriges arbetar för en bättre värld genom olika projekt, men ser att vårt största bidrag är att fortsätta utveckla vårt community med kapabla kapabla människor som vill använda sina resurser - donationer och karriär - för att bidra till en bättre värld. Inom community-building ämnar vi skapa ett växande community med människor med stark motivation att förbättra världen och djup kunskap om hur man gör detta på bästa sätt.

Vill du veta mer om effektiv altruism, ta en titt på denna video, den här, eller läs denna text. Våra tankar kring community building är starkt inspirerade av Centre for Effective Altruisms strategi. Läs mer om denna här.

Om rollen: Head of Community

Vi söker någon som kan ansvara och utveckla vårt arbete med community-building, men vi är öppna för kandidater som tar andra ansvarsområden (exempelvis som projektledare för något av våra projekt, kommunikation och outreach arbete).

Vi tror att du brinner för effektiv altruism samt att hjälpa andra att förbättra världen så mycket som möjligt. Du är utåtriktad, ansvarstagande och duktig på att hålla många bollar i luften.

Du kommer att bli en del av ett mindre team, bestående av vår heltidsanställda generalsekreterare, en ytterligare anställd, styrelse, våra lokala grupper runt om i Sverige samt våra aktiva volontärer. Du blir även en del av ett internationellt nätverk av EA community builders och effektiva altruister.

Rekryteringskriterier

Uppfyllnad av följande kriterier anser vi är viktigast:

 • En god förståelse och starkt engagemang för effektiv altruism. Kandidaten bör vara väl motiverad att använda sin karriär för att förbättra världen så mycket som möjligt.

 • Du kan driva projekt och ansvara för evenemang, och kan/vill lära dig att bygga ett community

 • Organiserad, med förmåga att driva flera projekt samtidigt och arbeta i team. Kan arbeta självständigt och lösningsorienterat, med stort ägarskap.

 • Kunna kommunicera väl både i text och i tal på svenska samt engelska, särskilt gällande effektiv altruism

 • Passar in i Effektiv Altruism Sveriges entreprenöriella kultur

 • Uppvisar epistemiska dygder, t ex förmåga att resonera och diskutera på ett konstruktivt sätt

Uppfyllnad av dessa kriterier är meriterande:

 • Erfarenhet och god förmåga att organisera och hålla i events

 • Kandidaten skulle med fördel utvecklas till en av våra karriärscoacher. Intresse och/eller erfarenhet av ledarskap eller mentorskap är därmed meriterande.

 • Erfarenhet av CRM-system

Om rollen: Head of Administration

Vi letar efter någon som kan ansvara för en av kärnfunktionerna i verksamheten, det administrativa arbetet. I takt med att EA Sverige växer så blir denna funktion alltmer kritisk, och alltmer tidskrävande. Vi söker dig som är ordningsam, detaljorienterad. Du kanske har erfarenhet av att arbeta administrativt i en mindre organisation innan - detta är dock inget krav. Har du ingen tidigare erfarenhet av administrativt arbete (t ex bokföring, dokumentering av processer, m m) så är detta något organisationen kan lära dig, vi välkomnar dig alltså att söka ändå. Du kommer att arbeta nära generalsekreteraren, samt få stöd av EA Sveriges ekonomiska och juridiska rådgivare.

Är du intresserad av andra arbetsuppgifter utöver dessa så är vi öppna för att anpassa tjänsten att även inkludera ytterligare arbetsuppgifter (exempelvis som projektledare för något av våra projekt, kommunikation och outreach-arbete).

Rekryteringskriterier

Uppfyllnad av följande kriterier anser vi är viktigast:

 • Erfarenhet av eller kapacitet att lära sig genomföra administrativt arbete inom ideell förening

 • Förståelse och engagemang för effektiv altruism. Kandidaten bör vara motiverad att använda sin karriär för att förbättra världen så mycket som möjligt.

 • Passar in i Effektiv Altruism Sveriges entreprenöriella kultur

 • Uppvisar epistemiska dygder, t ex förmåga att resonera och diskutera på ett konstruktivt sätt

Övrig information

Båda tjänsterna är visstidsanställningar om 6 månader, som kan leda till förlängning och ytterligare ansvar inom organisationen. Då tjänsterna är på deltid kombineras de med fördel med andra åtaganden, exempelvis studier eller annat deltidsarbete. Exakt arbetsomfattning beslutas i samråd med den anställde, men vi tror att 8h till 24h i veckan är realistiskt.

Lönen kommer att sättas i samråd med den anställde bland annat i relation till deras tidigare erfarenhet, samt baserad på Stockholms medianlön, justerat för arbetstid.

Effektiv Altruism Sverige har sitt säte i Stockholm och har plats på Norrsken House på Birger Jarlsgatan 57C. Den anställde bör arbeta på samma plats. Vi är dock flexibla vad gäller arbetstider.

De kriterier som anges ovan ger oss indikation på vilken kandidat som passar bäst. Du är mer än välkommen att söka även om du inte uppfyller alla krav. Är du osäker på om du ska söka, hör av dig till oss!

Vi söker för tillfället finansiering för rollen och kommer hålla samtliga sökande informerade kring resultatet. Det finns således en osäkerhet kring rollens finansiering framåt. Utifrån nuvarande information tror vi dock att det är stor sannolikhet att finansieringen kommer säkras.

Ansökan

Ansök genom att fylla i detta formulär.

Har du några som helst frågor kring rekryteringen, tveka inte att kontakta Gabriella på gabriella@effektivaltruism.org.


Rekryteringen sker löpande. Ansök senast 17:e maj.