Vice-Generalsekreterare

Totalt avser EA Sverige att rekrytera motsvarande en heltidstjänst. Detta kan ske genom anställning av en heltidsanställd eller två deltidsanställda. Beslut kring huruvida en eller två personer rekryteras kommer att bero på de kandidater som söker. Om du vill bidra till organisationen men endast har möjlighet att arbeta deltid, välkommen att se vår andra annons för de deltidstjänster vi söker.


Volunteer photo.png

Vår organisation och community växer, därför söker vi personal till vårt kansli i Stockholm. Vi söker dig som vill ta en ledande roll i Effektiv Altruism Sveriges fortsätta tillväxt, och som kan vara en central del i rörelsens utveckling. Rollen ger dig som individ stor utvecklingspotential och möjlighet att arbeta värdedrivet med drivna individer i vårt community och samarbetspartners.

Kandidaten vi söker har flerårig erfarenhet av relevant arbete, har tidigare arbetat i en ledarskapsroll och startat upp nya projekt. Du kommer att arbeta med outreach och partnerskap, såväl som med projektledning, söka finansiering och ekonomi. Du kommer även vara viktig i organisationens strategiska arbete.

Om Effektiv Altruism Sverige

Effektiv Altruism Sverige är den svenska organisationen inom den globala effektiv altruism-rörelsen. Vi verkar för att fler ska känna till och använda effektiv altruisms idéer och verktyg för att öka sin positiva påverkan på världen. Detta gör vi genom att hjälpa individer och organisationer att identifiera hur de kan bidra till att förbättra världen så mycket som möjligt - utifrån forskning och etablerade metoder - och sedan att agera efter denna kunskap.

Vårt nuvarande arbete har för närvarande två fokusområden: community-building och projekt. Inom community-building ämnar vi att skapa ett community med människor med stark motivation att förbättra världen och djup kunskap om hur man gör detta på bästa sätt. Vi erbjuder även rådgivning och inspiration för företag, organisationer och institutioner om hur man bäst kan använda sina resurser för att åstadkomma så mycket världsförbättring som möjligt. Vi driver projektet Projekt Framtid, ett initiativ för att öka långsiktigheten inom svensk politik, bl.a. genom etableringen av ett tvärpolitiskt nätverk för framtida generationer i Riksdagen. Vi samordnar även ett entreprenörsnätverk samt 7 lokala effektiv altruism-grupper runt om i landet.


Effektiv Altruism Sveriges arbetar för en bättre värld genom olika projekt, men ser att vårt största bidrag är att fortsätta utveckla vårt community med kapabla människor som vill använda sina resurser - donationer och yrkesliv - för att bidra till en bättre värld. Inom community-building ämnar vi skapa ett växande community bestående av personer med stark motivation att förbättra världen och djup kunskap om hur man gör detta på bästa sätt.


Vill du veta mer om effektiv altruism, ta en titt på denna video, den här, eller läs denna text. Våra tankar kring community building är starkt inspirerade av Centre for Effective Altruisms strategi. Läs mer om denna här.

Om rollen

Vi söker någon som kan arbeta tillsammans med vår generalsekreterare för att utveckla organisationens strategi och processer, samt leda delar av organisationens projekt och aktiviteter. En del av din tid kommer du att växa vårt nätverk och community inom relevanta områden, och tala inför publik.

Du kommer att bli en del av ett mindre team, bestående vår heltidsanställda generalsekreterare, en ytterligare anställd, styrelse, våra 7 lokala grupper runt om i Sverige, våra aktiva volontärer (ett 20-tal personer) och vårt svenska community (hundratals personer). Du blir även en del av ett internationellt nätverk av EA community builders (ca 90 lokala grupper globalt) och effektiva altruister (tiotusentals individer världen över).

Rekryteringskriterier

Uppfyllnad av följande kriterier anser vi är viktigast:

 • En god förståelse och starkt engagemang för effektiv altruism. Kandidaten bör vara väl motiverad att använda sin karriär för att förbättra världen så mycket som möjligt.

 • Har förmågan att se helheten, se möjligheter, och att tänka strategiskt

 • Uppvisar epistemiska dygder, t.ex. förmåga att resonera och diskutera på ett konstruktivt sätt

 • Förmåga att leda grupper och driva flera projekt samtidigt och arbeta i team. Kan arbeta självständigt och lösningsorienterat, med stort ägarskap.

 • Kunna kommunicera väl både i text och i tal på svenska samt engelska, särskilt gällande effektiv altruism

 • Passar in i Effektiv Altruism Sveriges entreprenöriella kultur

 • Är strukturerad och kan arbeta mål- och resultatinriktat

Uppfyllnad av dessa kriterier är meriterande:

 • Fördjupad kunskap inom något/flera cause areas inom effektiv altruism (t.ex. Existentiella risker, global hälsa/fattigdom eller djurrättsfrågor).

 • Kandidaten skulle med fördel utvecklas till en av våra karriärcoacher. Intresse och/eller erfarenhet av ledarskap eller mentorskap är därmed meriterande.

 • Erfarenhet av påverkansarbete

 • Duktig talare

 • Intresse och viss talang för kommunikation (sociala medier, skriva artiklar, kontakt med media, etc)

 • Erfarenhet av administrativt arbete inom ideell förening eller annan organisation

 • Färdigheter, samt eventuellt erfarenhet av, att söka medel för organisation/företag

Övrig information

Anställningen är en visstidsanställning på 1 års heltidstjänst. Lönen kommer att sättas i samråd med den anställde bland annat i relation till deras tidigare erfarenhet, samt baserad på Stockholms medianlön, justerat för arbetstid.

Effektiv Altruism Sverige har sitt säte i Stockholm och har plats på Norrsken House på Birger Jarlsgatan 57C. Den anställde bör arbeta på samma plats.

De kriterier som anges ovan ger oss indikation på vilken kandidat som passar bäst. Du är mer än välkommen att söka även om du inte uppfyller alla krav. Är du osäker på om du ska söka, hör av dig till oss!

Vi söker för tillfället finansiering för rollen och kommer hålla samtliga sökande informerade kring resultatet. Det finns således en osäkerhet kring rollens finansiering framåt. Utifrån nuvarande information tror vi dock att det är stor sannolikhet att finansieringen kommer säkras.

Ansökan

Ansök genom att fylla i detta formulär. Har du några som helst frågor kring rekryteringen, tveka inte att kontakta Gabriella på gabriella@effektivaltruism.org.

Rekryteringen sker löpande. Ansök senast 17:e maj.